Címlap Rólunk írták Muzsikál az erdő 2009
Muzsikál az erdő 2009
Írta: Administrator   
2010. január 24. vasárnap, 11:45

Muzsikál az erdő 2009A „Muzsikál az erdő” Mátrai művészeti napok rendezvénysorozatának kozárdi állomására 2009. július 9-én került sor.  Délután 14 órakor Nemes Ferenc fafaragó, népi iparművész kiállításának megnyitójával kezdődött a színvonalas műsor a Faluházban. A művész rendkívüli szépségű fafaragványai 2009. augusztus 15-ig tekinthetők meg. A kiállítás helyszínén Dr. Szomszéd András nyugalmazott fő levéltáros „Reggelijét a patak, vacsoráját az erdő adta” címmel Nógrád megye XVIII. századi vadállományát mutatta be zenei aláfestéssel és bőséges képanyaggal.

Az előadást követően a Vadvirág Étteremnél gyülekeztek a vendégek, ahol több térségi  kézműves és termelő kínálta termékeit ( méz, csuhébaba, patkolt tojás különlegességek, juhsajt, bio élelmiszerek). Duska József, a Bükki Nemzeti Park igazgatója és Szabó Lajos erdészetvezető, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke az Andezit bányához vezető erdei séta keretében a természetvédelem és az erdőgazdálkodás kapcsolatáról tartott előadást.

18 órától dr. Hajasné Banos Márta polgármester köszöntője után a Musica Mansueta Kamarazenekar erdei koncertje szórakoztatta a közönséget Matinné Szabó Katalin vezetésével. A lemenő nap fénye, a csodálatos akusztikai adottságok és a karmester, Ménesi Gergely egyedi előadásmódja nagyszerű hangulatot teremtett. A vendégek az így magalapozott jókedvvel tértek vissza a faluba, ahol palócgulyással, helyi gyümölcsökből készült pitével és almapálinkával várták őket. A program falusi vendéglátással zárult, a zenei aláfestést az Estam népi zenekar szolgáltatta.

Tekintse meg galériánkat

 

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 04. kedd, 11:56
  Joomla templates, domain registration.

Széchényi Terv Plusz Kozárd


TOP PROJEKTEK KOZÁRD

TOP PROJEKTEK KOZÁRDON

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program