Címlap Hírek Reményteljes falumegújítás - "A megújuló vidékért"
Reményteljes falumegújítás - "A megújuló vidékért"

Reményteljes falumegújítás - "A megújuló vidékért"

Ünnepélyes keretek között 2010. március 6-án kerültek átadásra Budapesten a II. Európai LEADER Expón a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által, „A megújuló vidékért”címmel meghirdetett pályázat eredményei. A pályázat témája a mintaértékű agrár-vidékfejlesztési projektek és programok leírására volt.
Kozárd Község Önkormányzata a Társadalmi integráció és közösségi szolgáltatások szakterületen belül nyújtotta be pályázatát, mely kategóriájában 3. helyezést ért el. A díjat Dr. Hajasné Banos Márta polgármester vette át.

Részlet a nyertes pályázatból:

„A falumegújítás célja a középkorú generáció faluba történő visszahozása, a fiatalokat marasztalása és új családok letelepítése volt. A nagy projektek (gyümölcsprogram, őshonos állatfarm, vidékfejlesztési iroda, turisztika) hatására a faluban évek óta nincs munkanélküliség, sőt, rendszeresen ide járnak dolgozni Ecsegről, Csécséről, Alsótoldról, Bujákról, Salgótarjánból és Gyöngyösről! Pár év elteltével Kozárd példájára több szomszédos faluban is meglendült a fejlesztő gondolkodás. Ezt a megújuló palóc faluképet gazdagítja a főutcán a Faluház és Kápolna, a Faluközpont, a Buszmegálló, a patak új hídjai, az étterem-bolt-kocsma komplexum, a LEADER projektekből létrejött játszótér, szabadtéri színpad, vásártér, magyar vidék művészetét reprezentáló gyarapodó szoborpark és a Faluház Galéria. A Falu az NFT 1. ciklusában több mint 30 projektet indított, amellyel a pásztói kistérség legsikeresebb településévé, a fejlesztés európai példájává vált.”

Galéria megtekintése

  Joomla templates, domain registration.

Széchényi Terv Plusz Kozárd


TOP PROJEKTEK KOZÁRD

TOP PROJEKTEK KOZÁRDON

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program